KulturHave med Jasper Gramkow Mortensen

I 2020 blev Jasper Gramkow Mortensen udnævnt til skoleleder for OURE-skolerne, som tæller et kostgymnasium, efter- og højskole samt sommerkurser. Med 950 elever og 250 ansatte er Oure et af Danmarks epicentre for unges dannelse og uddannelse.
Oure er nok mest kendt som Idrætshøjskole, men har i en lang årrække også satset på de mere kunstneriske og kreative discipliner.

I dag er kunstneriske linjer som dans, musik og teater fast på programmet med højt kvalificerede undervisere som blandt andre skuespillerne Thure Lindhardt og Charlotte Munck, Kasmir-forsangeren Kasper Eistrup og koreografen Ingrid Kristensen.

I ”KulturHave” fortæller Jasper Gramkow Mortensen blandt andet om, hvorfor de kunstneriske linjer er helt afgørende for de unge og deres modstandskraft, kritiske sans og forståelse af et komplekst samfund – kompetencer og ressourcer, som er helt nødvendige for at kunne klare sig!
Samtidig er det fællesskab og de sociale relationer, der opbygges igennem et kendskab til både det fysiske og kroppen, samt den mentale og filosofiske dimension, en kombination, der har skabt flotte resultater på OURE-skolerne.

Mortensen fortæller også om højskolernes fremtid og opgaver, og Christian Have spørger også om, hvordan vi skal forstå dannelse anno 2020/21?
Er højskolerne fremover stadig vigtige til en forståelse af en global og multikulturel verden, og kan de være med til at skabe en bedre demokratisk samtale?

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.