Eurotopia – Om identitet – med Adam Holm og Mikael Jalving

I denne udgave af programrækken ”Eurotopia” handler det om identitet, mere præcist om europæisk identitet. For hvem er vi europæere egentlig? Og findes der overhovedet en fælles europæisk identitet? Måske ligefrem et skæbnefællesskab? Er der noget, der binder europæerne sammen eller definerer en europæer? Hvad vil det i det hele taget sige at være europæer i det 21. århundrede?

Med udgangspunkt i disse spørgsmål drøfter Christian Foldager begrebet europæisk identitet med to gæster, der begge er centrale stemmer i identitetsdebatten i Danmark, nemlig forfatter, skribent og tv-vært Adam Holm og forfatter, debattør og skribent på Jyllands-Posten Mikael Jalving.
”Eurotopia” er dk4s nye programserie om, hvad vi skal med Europa og om, hvordan den europæiske drøm anno 2020 lyder.
Det har Christian Foldager sat sig for at finde ud af i 10 programmer. For efter et årti præget af krise og opsplitning er det centrale spørgsmål ikke kun, hvordan det europæiske projekt kommer videre, men også hvad det skal videre mod?

Sammen med markante gæster vil Christian Foldager i programrækken genopdage Europa og formulere visioner for fremtiden. Hvert program afsluttes med, at Foldager i fællesskab med gæsterne formulerer visionen som en tese for fremtidens Europa.
På den måde samler serien i alt 10 teser i manifestet ”Eurotopia”.

Programrækken er produceret med støtte fra ”Euro-pa-Nævnet”.