Dansk-tysk med Matlok om Tysklands genforening – Svend Erik Hovmand

Siegfried Matloks gæst i denne udgave af programrækken „Dansk-tysk med Matlok“ er en tidligere minister, som nærmest har været øjenvidne til den nyere tyske historie. Det er Venstremanden Sven Erik Hovmand, der har spillet en vigtig rolle for sit parti og for Danmark.

Fra 1975 til 2007 var Hovmand folketingsmedlem, og i denne periode var han også minister tre gange i forskellige regeringer – først energiminister i 1986, derefter boligminister, og i 2004 sluttede han som skatteminister. Men Svend Erik Hovmand har også beklædt mange andre indflydelsesrige poster, bl.a. som formand for Venstres folketingsgruppe, som formand for Udvalget vedrørende Tilsyn med Efterretningstjenesten, for Nordisk Råd og formand for Østersø-områdets parlamentariske Østersø-forsamling i et spændende samarbejde med de tre nye baltiske stater.

Efter afslutningen på sin politiske karriere i 2007 har Hovmand arbejdet aktivt for den kommende forbindelse mellem Danmark og det genforenede Tyskland blandt andet som formand for “Femern Belt Development”.
I programmet drøfter Matlok og Hovmand blandt andet den tidligere ministers dramatiske oplevelser i Berlin, men også den danske regerings syn på den tyske genforening, som i 2020 fejrer 30-års-jubilœum. Hvordan har det genforenede Tyskland – ikke mindst under Angela Merkel – tacklet udfordringerne siden 1990, og hvordan ser Hovmand på det fremtidige dansk-tyske samarbejde og ikke mindst på de muligheder, som Femern-forbindelsen vil kunne få for de to lande.