De politiske sværvægtere – Finansminister på et afbud – Bjarne Corydon

Han voksede op i Kolding. Forældrene var sekretær og anlægsgartner. I Aarhus blev han cand.scient.pol. og medlem af den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum. I 2005 bliver han noget overraskende stabschef hos Helle Thorning Schmidt og i 2011 valgt til Folketinget og deltog i forhandlingerne i det berømte Sorte Tårn – og herefter finansminister, da Henrik Sass Larsen ikke kunne blive det på grund af forbindelser til rockerkredse i Køge.

Bjarne Corydon er hovedpersonen i denne udgave af ”De politiske sværvægtere” i hvilken Kaare R. Skou har besøgt dagbladet Børsens chefredaktør og administrerende direktør i hjemmet på Amager.
Den 55 minutter lange samtaler kommer vidt omkring i Corydons politiske karriere, herunder både opretningen af Moderniseringsstyrelsen, den delvise privatisering af DONG og ikke mindst overenskomstforhandlingerne med Danmarks Lærerforening, der førte til en tre uger lang lock-out af lærerne.