KulturHave med Per Smedegaard

Med 2.600 m2, kærlighed til Teatret, tre scener og 20.000 publikummer om året har Teatret Svalegangen i Aarhus markeret sig som et af Danmarks mest markante og profilerede samtidsteatre.
Siden starten i 1963 hvor tre unge skuespillere, Preben Harris, Gyrd Löfqvist og John Hahn-Petersen, besluttede sig for at lave et alternativt teater med fokus på ny dansk dramatik, har teatret været i stadig kunstnerisk udvikling.

Direktør og kunstnerisk chef Per Smedegaard fortæller i ”KulturHave” om, hvordan Svalegangen går i dialog med sit publikum og via scenekunsten sætter fokus på store emner som tro, sygdom, tab og kærlighed, ofte med humor og komiske greb.
Svalegangen har også formået at indgå i en række kreative og kunstneriske partnerskaber, der har stor betydning for teatrets position som at af landets dagsordensættende scener.
Med 4-5 egenproduktioner og 16 gæstespil pr. sæson har Smedegaard skabt et aktivitetsniveau, som både det offentlige samt en række fonde og virksomheder støtter op omkring.
Senest har Per Smedegaard sat gang i projektet United Change, som med afsæt i FN’s klimadagsorden frem til 2023 bliver til 17 teaterforestillinger, udstillinger og events, der hver reflekterer over de 17 verdensmål.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE A/S.