Europa gennem 1000 år – i ord og tegninger (5:5) – Pax Europeana – krig og fred i Europa

Hvad sker der, når man sætter en arkæolog og kulturarvsforsker og en tegner sammen og beder dem i ord og tegninger at skildre vigtige dele af den brogede, begivenhedsrige og til tider blodige og dramatiske europæiske historie indenfor de seneste 1000 år, men også de ideer der ligger bag nutidens integrerede Europa og det europæiske samarbejde i EU?

Hvilke berømtheder og personer – hvilke begivenheder er relevante?
Det får man indtryk af i programserien ”Europa gennem 1 000 år – i ord og tegninger”. I dette program handler det især om de af historien dyrt købte erfaringer man har gjort sig omkring krig og fred i Europa de seneste 500 år, og om hvordan EU har brugt disse aktivt i dets virke.

”Europa gennem 1000 år – i ord og tegninger” er produceret i samarbejde med Europa-Parlamentet i Danmark.