KulturHave med Thomas Blachman

I 2008 begyndte i Danmark et af de største og mest sejlivede tv-formater, der nogensinde er rullet over skærmene i de danske hjem.
X Factor så dagens lys og samtidig også X Factor-dommeren over dem alle, Thomas Blachman, der siden er blevet et ikon for både programmet og for store dele af den million-seerskare, der trofast følger X Factor.
Hans talestrømme og lovprisninger af deltagerne er legendariske, ligeså når han som skarpretter sender deltagerne ud og hjem.

I KulturHave fortæller Blachman blandt meget andet om sin ordblindhed, der førte ham videre til et par trommestikker, der blev afgørende for, at hans egen kreativitet og energi kunne slippes løs via musikken.
Blachman har ofte efterlyst større kreativitet i folkeskolen og i uddannelsessystemet og påpeget, hvor vigtigt det er, at vi stimulerer det skæve og autentiske.
Ofte er Blachman blevet nævnt som et oplagt emne som politiker og måske lige frem kulturminister, hvilket han løfter sløret for i denne udgave af KulturHave.

Blachman har mange visioner og planer for fremtiden, når X Factor engang stopper. Noget af det vigtigste er hans nyfødte søn på 8 måneder, men også at komponere ny musik, udtænke nye tv-programmer og måske igen at finde de trommestikker, der blev starten og vendepunktet for hans karriere, frem igen.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE A/S.