KulturHave med Peter Aalbæk Jensen

Fra trommeslager i et jazzorkester som ung til producent af musikvideoer og så videre til Filmskolen på uddannelsen som lydtekniker. Det var starten for en af Danmarks mest markante og kontroversielle filmproducenter, Peter Aalbæk Jensen, også kaldet “Ålen”.

“Ålen” er gæst hos Christian Have i denne udgave af KulturHave, og han fortæller blandt meget andet om, hvordan filminstruktøren Susanne Bier fik afgørende indflydelse på hans karriere. Han fortæller, hvad der skete, da han mødte en anden verdensberømt filmskaber, Lars von Trier, og sammen med ham dannede det legendariske filmselskab Zentropa i 1992, og det fremgår også, hvad det er, der har drevet hans livslange passion for filmmediet.

Peter Aalbæk har som producent stået bag en perlerække af danske filminstruktører, bl.a. Lars von Trier, Susanne Bier, Lone Scherfig, Per Fly, Nikolaj Arcel, Thomas Vinterberg, og hvis man nævner kendte og betydningsfulde film som Den Skaldede Frisør, En Kongelig Affære, Hævnen, Dancer in the Dark, Antichrist, Italiensk for begyndere, Elsker dig for evigt, så har Peter Aalbæk Jensen også været involveret.
Aalbæk har i sin karriere altid delt vandene og skabt skandaler, debat og overskrifter i medierne: “Enhver krise og tænkepause er god. Det er kun i kampens hede, at sværdet bliver hærdet. Jeg har altid elsket kriser – kriser skal man ikke kimse ad”, lyder det fra Peter Aalbæk.
Til sidst i programmet åbner Peter Aalbæk for visionerne om hans seneste, store projekt – en helt ny landsby med 3-4000 indbyggere.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE A/S.