Europa gennem 1000 år – i ord og tegninger (2:5) – Europas folk og grænser

Hvad sker der, når man sætter en arkæolog og kulturarvsforsker og en tegner sammen og beder dem i ord og tegninger at skildre vigtige dele af den brogede, begivenhedsrige og til tider blodige og dramatiske europæiske historie inden for de seneste 1000 år, men også de ideer der ligger bag nutidens integrerede Europa og det europæiske samarbejde i EU?
Hvilke berømtheder og personer – hvilke begivenheder er relevante?

Det får man indtryk af i programserien ”Europa gennem 1 000 år – i ord og tegninger”. I dette program handler det især om, hvorfor EU´s grænser ligger, som de gør, og om hvordan EU arbejder med årtusindgamle etniske konflikter.

”Europa gennem 1000 år – i ord og tegninger” er produceret i samarbejde med Europa-Parlamentet i Danmark.