Europa i krise – Vækstkrisen

Europæisk økonomi er ramt af en vækstkrise. Som modsvar på krisen har Den Europæiske Centralbank flere gange sænket renten, men krisen fortsætter ufortrødent. Hvad er baggrunden for vækstkrisen? Kan EU overkomme krisen? Eller er vækstkrisen en ny permanent tilstand i Europa?

Disse spørgsmål diskuterer Christian Foldager med Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank og Steen Jakobsen, cheføkonom i Saxo Bank.

”Europa i krise” er dk4”s nye programserie, der i 70-året for etableringen af kul- og stålunionen mellem Tyskland og Frankrig, ser nærmere på drømmen om et forenet Europa og på den Europæiske Union. En drøm, der de seneste år har udviklet sig til et mareridt efter et årti med et utal af politiske kriser, der har splittet medlemslandene og truet unionens sammenhold.

Programrækken er produceret med støtte fra ”Europa-Nævnet”.