KulturHave med Helle Ølgaard

Langt mod vest. Skjult i det fredede klitlandskab. Bag den gamle kanonbunker fra Anden Verdenskrig. Dér ligger museet Tirpitz, der hører til Vardemuseerne.

Som leder af Tirpitz-museet i Blåvand er Helle Ølgaard med til at sikre, at de personlige fortællinger fra Anden Verdenskrig ikke går i glemmebogen. Tirpitz er en arkitektonisk perle, som Bjarke Ingels Group står bag. Her er foretaget et nærmest kirurgisk snit i landskabet, hvor lyset kan trænge ned og danne kontrast til bunkerens mørke.

I denne udgave af “KulturHave” fortæller Helle Ølgaard om tankerne bag arkitekturen, og hun forklarer også, hvordan arkitektur og museum binder fortiden og nutiden sammen.

Til sidst i programmet fortæller Helle Ølgaard også om, hvordan Vardemuseernes nye museum FLUGT i Oksbøl skal være med til at skabe et museum, der vil fokusere på de tyske flygtninge, der kom til Danmark i 1945 samt de mange flygtninge, fra fx Vietnam, Bosnien og Syrien, der er kommet til landet i de seneste år.

“KulturHave” produceres i samarbejde med Have Kommunikation.