KulturHave med Sarah Smed

Sarah Smed er om nogen en person, der har vist en ny retning for kulturformidling og sat en ny standard for samme i de seneste år. Hun er uddannet historiker og kulturformidler og forsker i dag i bl.a. socialhistorie.

Som leder af Danmarks Forsorgsmuseum har Sarah Smed været med til at sætte fokus på, hvordan museer og andre kulturinstitutioner kan og bør øge deres samfundsrelevans. Det har ført til en nominering til hovedprisen ved Artbeatprisen 2020.

I 2009 bevilgede Socialministeriet penge til en uvildig undersøgelse af forholdene på en række danske børnehjem, herunder Godhavn. En undersøgelse, som Forsorgsmuseet ved Svendborg Museum stod bag. Det resulterede i Godhavnsrapporten, som Sarah Smed kunne fremlægge resultater fra på Marienborg, da Statsminister, Mette Frederiksen, gav Godhavnsdrengene en officiel undskyldning i 2019.

I denne udgave af KuturHave fortæller Sarah Smed blandt andet om museers rolle i samfundet og forsøger at besvare spørgsmålet: Hvordan kan nutiden komme på museum, når det endnu ikke er blevet fortid?

“KulturHave” produceres i samarbejde med Have Kommunikation.