Europa i krise – Eurokrisen

I 2009 blev eurolandene ramt af en gældskrise, der truede valutaunionen med sammenbrud. Men hvad var baggrunden for krisen? Hvad har EU gjort for at forhindre fremtidige kriser? Og har EU overhovedet overvundet eurokrisen, eller lurer den fortsat under overfladen?
Det diskuterer Christian Foldager i programmet med Helge Pedersen, cheføkonom, Nordea og Ulrik Bie, økonomisk redaktør, Berlingske.

”Europa i krise” er dk4s nye programserie, der i 70-året for etableringen af kul- og stålunionen mellem Tyskland og Frankrig, ser nærmere på drømmen om et forenet Europa og på den Europæiske Union. En drøm, der de seneste år har udviklet sig til et mareridt efter et årti med et utal af politiske kriser, der har splittet medlemslandene og truet unionens sammenhold.

”Programrækken er produceret med støtte fra ”Europa-Nævnet”.