Bagtanken med Bo Lidegaard

”Bagtanken” er programmet, der ser bag om tidens fænomener og ideer, og denne udgave af programrækken handler det om, hvordan den politiske magt og de politiske beslutninger bliver til.

Morten Hesseldahl har derfor inviteret en gæst, der gennem mange år har været tæt på den politiske magt som embedsmand, departementsråd og ambassadør, nemlig historiker og tidligere chefredaktør på Politiken, Bo Lidegaard.
”Når man kigger rundt på verden, så må man konstatere, at der er store problemer og tilsvarende behov for politisk handlekraft”, slår Morten Hesseldahl indledningsvist fast og spørger herefter om den nødvendige politiske handlekraft er til stede.

Hvorfor den, ifølge Bo Lidegaard, ikke er til stede, og hvorfor afstanden mellem den politiske vilje og den politiske kunnen er blevet større fremgår af samtalen, der også giver et indblik i embedsværkets betydning og rolle.

Programrækken ”Bagtanken” produceres i samarbejde med forlaget ”Gyldendal”.