KulturHave med Hans Henriksen

KulturHave med Hans Henriksen

I 2015 overtog norske Hans Henriksen stafetten fra Morten Kirkskov som teaterdirektør for Aalborg Teater. Hans Henriksen har i mange år været leder af instruktøruddannelsen ved Kunsthøjskolen i Oslo og været en flittigt brugt instruktør i både Danmark, Norge og Rusland.

Hans Henriksen har markeret sig som en stærk fortaler for ordet og skuespillet, og for at Staten bør støtte kunsten og ikke bundlinjen.

I denne udgave af ”KulturHave” spørger Christian Have blandt andet Hans Henriksen om, hvilke udfordringer dansk teater står overfor, hvorfor det er vigtigt at Staten ikke kommercialiserer teatrene, hvorfor kulturel fastfood kan være med til at forarme de samfundsmæssige værdier, og hvorfor teatret netop nu bør spille en central rolle i en digital verden.

Aalborg Teater havde en succesfuld sæson 2018/19 med over 92.000 besøgende, hvor bl.a. “West Side Story” og Ibsens “Et Dukkehjem” har trukket udsolgte huse.

Hvad der har været de afgørende elementer i teatrets succes, og hvad visionen er fremover for såvel de kunstneriske satsninger samt de mere formidlingsmæssige tiltag fremgår også af samtalen.

”KulturHave” produceres i samarbejde med Have Kommunikation.