EU under 35 – et nyt jerntæppe?

EU under 35 - et nyt jerntæppe?

For 30 år siden faldt jerntæppet, der i årtier havde splittet Europa mellem øst og vest, mellem kommunisme og kapitalisme, mellem diktatur og demokrati. Femten år senere blev ti østeuropæiske lande optaget i Den Europæiske Union, men genforeningen har ikke været uproblematisk. I dag er landene i øst i stigende grad forenet i modstanden mod vestlige værdier og normer, mens flere i Vesteuropa er bekymret for tendenserne til illiberalt demokrati og nationalisme i Østeuropa. Hvad er baggrunden for den tiltagende splittelse mellem øst og vest? Og hvad vil østeuropæerne med Europa?

Sådan lyder nogle af de centrale spørgsmål i denne udgave af ”EU under 35”. Vært er Christian Foldager, og gæsterne er Julie Arnfred Bojesen, sekretariatsleder Det Udenrigspolitiske Selskab og chefredaktør på Magasinet rØST og Ann Sander Nielsen, skribent for Ræson og Magasinet rØST.

Programrækken ”EU under 35” er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.