30-året for Berlinmurens fald – Uffe Ellemann-Jensen

30-året for Berlinmurens fald - Uffe Ellemann-Jensen

I seks programmer sætter Siegfried Matlok fokus på 30-året for Murens fald. Sammen med tyske og danske samtalepartnere ser han tilbage på de begivenheder, som ændrede Tyskland og Europa. Men han gør også status over udviklingen i de sidste tre årtier og vurderer perspektiverne for det genforenede Tyskland, der også har stor, ja voksende betydning for Danmark, for Europa og resten af verden.
I dette program taler Matlok med den danske politiker, som var tættest på begivenhederne, i hvert fald tættest på en af hovedarkitekterne for Tysklands genforening, nemlig den tyske udenrigsminister Hans-Dietrich Genscher, som Uffe Ellemann-Jensen var udenrigsminister sammen med, men også personlig ven med. Forholdet til Genscher gav Uffe Ellemann et forspring og en særlig indsigt i, hvad der rørte sig i Tyskland omkring Murens fald og overvindelsen af den Kolde Krig,
I programmet spørger Matlok blandt andet om Ellemanns egne oplevelser og følelser i forbindelse med Murens fald og følgerne heraf, men vil også høre Ellemanns mening om Frau Merkel, og om hvordan det genforenede Tyskland har forvaltet sin rolle i Europa siden Murens fald for nu 30 år siden, men især også om, hvilken placering Uffe Ellemann forventer, at Tyskland vil have i Europa fremover.

Programmet er produceret med støtte fra den tyske ambassade i Danmark og med støtte fra Europa-Nævnet.