30-året for Berlinmurens fald – Birgit Stöber

30-året for Berlinmurens fald - Birgit Stöber

I seks programmer sætter Siegfried Matlok fokus på 30-året for murens fald. Sammen med tyske og danske samtalepartnere ser han tilbage på de begivenheder, som ændrede Tyskland og Europa. Men han gør også status over udviklingen i de sidste tre årtier og vurderer perspektiverne for det genforenede Tyskland, som også har stor, ja voksende betydning for Danmark, for Europa og resten af verden.
I dette program er Matlok i Berlin-Steglitz, hvor han møder en ganske særlig kender af danske og tyske forhold.
Det er professor Birgit Stöber, der er født 1969 i Berlin-Wilmersdorf. Efter studentereksamen i det delte Berlin studerede hun indenfor Erasmus-programmet på Odense-universitet.
Stöber er ph.d. i kulturgeografi fra Københavns Universitet, og hun har en lang akademisk uddannelse og karriere både i Danmark og Tyskland og har bl.a. undervist i kommunikationsmanagement både på CBS og i Berlin.
I Birgit Stöbers CV er der to meget interessante højdepunkter: Hun har arbejdet i presseafdelingen hos den daværende tyske forbundspræsident Joachim Gauck, og hun har været presse- og kommunikationsattaché på den danske ambassade i Berlin.
Men Stöber har også selv oplevet det historiske øjeblik med murens fald i Berlin d. 9. november 1989. Så hun kender udviklingen fra det delte Berlin til den tyske genforening.
Programmet er produceret med støtte fra den tyske ambassade i Danmark og med støtte fra Europa-Nævnet.