KulturHave – Gitte Ørskou

KulturHave - Gitte Ørskou

Museumsdirektør Gitte Ørskou fra kunstmuseet Kunsten i Aalborg har skabt et moderne og inspirerende kunstmuseum i den hvide marmorbygning fra 1972, tegnet af den verdensberømte finske arkitekt Alvar Aalto. Efter en stor ombygning 2014-16 står museet i en ny og forbedret udgave af sig selv med ny udstillingssal og nye publikumsfaciliteter.
Gitte Ørskou er gæst i denne udgave af ”KulturHave”, og Christian Have spørger hende blandt andet om museets betydning i en samfundsmæssig kontekst, om hvordan museet gøres relevant for nye målgrupper, og hvordan Kunsten er blevet en væsentlig drivkraft for Aalborg og Nordjyllands udvikling. Som tidligere formand for Statens Kunstfond har Ørskou markeret sig markant i den kulturpolitiske debat og bl.a. italesat, hvorfor kunsten og kulturen er så vigtig netop nu.
I programmet forholder Gitte Ørskou sig også til, hvorfor kunsten og kulturen fylder så lidt på den landspolitiske agenda, og hvad der skal til for at opnå en større og bedre politisk prioritering.
I en tid med fake news, trolls, boots, kunstig intelligens, digitale platforme og services har kunsten og kulturen så egentlig en rolle at spille? Hvilke værdier står kunstnerne og kulturinstitutionerne for? Vil kulturen stadig få betydning i en stadig mere digitaliseret hverdag – for den enkelte borger, for vores trivsel og for vores dannelsesbegreb? Hvilket ansvar har den enkelte kunstner og kulturinstitution for at være en aktiv medspiller i hele samfundsudviklingen? 
Det ser Christin Have nærmere på sammen med en række af Danmarks førende kunstnere, kulturledere og aktører, når de bliver inviteret ind i KulturHaven af Christian Have for i overraskende og personlige samtaler at komme med deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdiskabelse for den enkelte og samfundet.
I programrækken ”KulturHave” forsøger vi at komme et skridt videre og dybere og samtidig sætte fokus på udvalgte kunst- og kulturbegivenheder.
”KulturHave” produceres i samarbejde med Have Kommunikation. Vært er Christian Have.