KulturHave – Klaus Melbye

KulturHave - Klaus Melbye

I 2017 åbnede Vadehavscentret igen efter en omfattende renovering og med et helt nyt moderne og prisvindende center skabt af den verdensberømte arkitekt Dorte Mandrup. Vadehavscentret modtog prisen “Årets Byggeri 2017” af en række aktører i den danske byggebranche.
I denne udgave af ”KulturHave” får Christian Have besøg i studiet af direktøren for Vadehavscentret Klaus Melbye, der fortæller om Vadehavet og dets betydning for lokalområdet og for hele Danmark. Om hvor vigtigt det er, at publikum kan få et indblik i og forstå tidevandet, stormfloderne og naturligvis trækfuglene og dermed hele det rige dyreliv i området.
Det danske vadehav kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 2014 og Vadehavscentret er dermed “porten til UNESCO’s verdensarv”. 
Vadehavscentret er blevet en stor og markant publikumssucces og har fået national bevågenhed. I KulturHave sætter vi fokus på baggrunden for denne succes, og hvad det er Klaus Melbye og Vadehavscentret har skabt, og hvordan det er muligt at tiltrække over 100.000 besøgende om året.
I en tid med fake news, trolls, boots, kunstig intelligens, digitale platforme og services har kunsten og kulturen så egentlig en rolle at spille? Hvilke værdier står kunstnerne og kulturinstitutionerne for? Vil kulturen stadig få betydning i en stadig mere digitaliseret hverdag – for den enkelte borger, for vores trivsel og for vores dannelsesbegreb? Hvilket ansvar har den enkelte kunstner og kulturinstitution for at være en aktiv medspiller i hele samfundsudviklingen? 
Det ser Christin Have nærmere på sammen med en række af Danmarks førende kunstnere, kulturledere og aktører, når de bliver inviteret ind i KulturHaven af Christian Have for i overraskende og personlige samtaler at komme med deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdiskabelse for den enkelte og samfundet.
I programrækken ”KulturHave” forsøger vi at komme et skridt videre og dybere og samtidig sætte fokus på udvalgte kunst- og kulturbegivenheder.
”KulturHave” produceres i samarbejde med Have Kommunikation. Vært er Christian Have.