KulturHave – Elsebeth Egholm

KulturHave - Elsebeth Egholm

I denne udgav af ”KulturHave” er gæsten i studiet hos Christian Have en af Danmarks mest læste forfattere – Elsebeth Egholm. 
16 kriminalromaner er det blevet til på 18 år, hvor starten på hendes succesfulde karriere var “Skjulte fejl og mangler”, der var første bog i krimiserien om journalisten og amatørdetektiven Dicte Svendsen. Serien om Dicte Svendsen blev i 2012 filmatiseret og vist på TV2 i 2013. 
Senest har Egholm udgivet “Frit Fald” der er andet bind i en ny krimiserie om lægen Rina, som lider af ansigtsblindhed.
Christian Have spørger blandt andet Elsebeth Egholm, hvad det er krimigenren kan, har bogen en fremtid i en stadig mere digitaliseret verden, men også hvad det betyder at være i dialog med sine læsere, og hvorfor det er vigtigt, at vi stadig bruger vores fantasi, når vi læser? 
Elsebeth Egholms forfatterskab er bl.a. udgivet i Sverige, Norge, Holland, Italien, Frankrig og England, og hun modtog i 2018 med romanen “Jeg finder dig altid” Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi/spændingsroman.
I en tid med fake news, trolls, boots, kunstig intelligens, digitale platforme og services har kunsten og kulturen så egentlig en rolle at spille? Hvilke værdier står kunstnerne og kulturinstitutionerne for? Vil kulturen stadig få betydning i en stadig mere digitaliseret hverdag – for den enkelte borger, for vores trivsel og for vores dannelsesbegreb? Hvilket ansvar har den enkelte kunstner og kulturinstitution for at være en aktiv medspiller i hele samfundsudviklingen? 
Det ser Christin Have nærmere på sammen med en række af Danmarks førende kunstnere, kulturledere og aktører, når de bliver inviteret ind i KulturHaven af Christian Have for i overraskende og personlige samtaler at komme med deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdiskabelse for den enkelte og samfundet.
I programrækken ”KulturHave” forsøger vi at komme et skridt videre og dybere og samtidig sætte fokus på udvalgte kunst- og kulturbegivenheder.
”KulturHave” produceres i samarbejde med Have Kommunikation. Vært er Christian Have.