KulturHave – Bodil Jørgensen

I denne udgave af ”KulturHave” har Christian Have besøg af skuespilleren Bodil Jørgensen, en af vores helt unikke og originale kunstnere – en skuespiller i en liga helt for sig selv. Med en imponerende spændvidde i repertoire og kunstnerisk virke har Bodil Jørgensen placeret sig i danskernes bevidsthed som en del af den danske folkesjæl.
Fra filmlærredet med gennembruddet i 1998 i Lars Von Triers ”Idioterne” til TV2´s store tv-drama-succes ”Badehotellet” har på Bodil Jørgensen gang på gang vist, at hun er i stand til at portrættere og formidle menneskets mangfoldige facetter og dybder. Tragik og humor er tæt forbundne, hvilket Bodil Jørgensen om nogen mestrer. Fra sommerrevyer til opskrifter på ”Knepkager” og senest en pragtpræstation i Aarhus Teaters ”Parasitterne” får Bodil Jørgensen os altid til at grine og gyse, når vi mindst venter det. 
I programmet fortæller Bodil Jørgensen også om, hvorfor de menneskelige fortællinger er så vigtige netop nu, og om hvorfor det folkelige ikke er i opposition til det elitære!
I en tid med fake news, trolls, boots, kunstig intelligens, digitale platforme og services har kunsten og kulturen så egentlig en rolle at spille? Hvilke værdier står kunstnerne og kulturinstitutionerne for? Vil kulturen stadig få betydning i en stadig mere digitaliseret hverdag – for den enkelte borger, for vores trivsel og for vores dannelsesbegreb? Hvilket ansvar har den enkelte kunstner og kulturinstitution for at være en aktiv medspiller i hele samfundsudviklingen? 
Det ser Christin Have nærmere på sammen med en række af Danmarks førende kunstnere, kulturledere og aktører, når de bliver inviteret ind i KulturHaven af Christian Have for i overraskende og personlige samtaler at komme med deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdiskabelse for den enkelte og samfundet.
I programrækken ”KulturHave” forsøger vi at komme et skridt videre og dybere og samtidig sætte fokus på udvalgte kunst- og kulturbegivenheder.
”KulturHave” produceres i samarbejde med Have Kommunikation. Vært er Christian Have.