Søstrene Bisp på Borgen – Jacob Mark

SF’eren Jacob Mark er endnu ikke fyldt 30 år, men han har allerede markeret sig blandt andet på uddannelsesområdet, hvor han kæmper for almen dannelse. Men hvad mon han mener om kristendom og religionsfrihed – i skolen og i folketingssalen og i det offentlige rum?
Det og meget mere bliver man klogere på i denne udgave af ”Søstrene Bisp på Borgen”, hvori Jacob Mark taler med biskop Tine Lindhardt, der også vil vide, hvilke værdier Jacob Mark arbejder ud fra, og hvor han har dem fra.
Jacob Marks grundsætning eller motto lyder:

”Man bestemmer ikke selv, hvor man bliver født”

Hvad driver folketingspolitikerne? Hvad tror de på? Hvilke værdier ligger til grund for deres politiske handlinger? Hvordan ser de på religionens rolle i det offentlige rum og på religionsfrihed? Har de en grundsætning, et motto, en fortælling eller noget andet, der er retningsgivende for deres virke som politiker?
Disse spørgsmål drøfter biskopperne Marianne Christiansen fra Haderslev Stift og Tine Lindhardt fra Fyens Stift, når de i dk4s nye programserie ”Søstrene Bisp på Borgen” rykker ind i Samtaleværelset på Christiansborg og møder en repræsentant fra samtlige partier i Folketinget
”Søstrene Bisp på Borgen” produceres i samarbejde med Fyens Stift og Haderslev Stift.