Søstrene Bisp på Borgen – Naser Khader

Søstrene Bisp på Borgen - Naser Khader

Kan man være kulturkristen muslim? Det kan man godt ifølge folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti, Naser Khader. Han er opdraget med koranskole og islam, senere blev han efter eget udsagn gudløs – og nu kalder han sig en åben og ærlig tvivler.
Naser Khader er gæst hos biskop Marianne Christiansen i denne udgave af ”Søstrene Bisp på Borgen”. Samtalen handler blandt andet om tro og politik, om livsgrundlag – og om hvad religion betyder for samfundet og i det offentlig rum, men der bliver også plads til en meget personlig og for Naser Khader afgørende oplevelse med faderen kort før dennes død.
Hvad driver folketingspolitikerne? Hvad tror de på? Hvilke værdier ligger til grund for deres politiske handlinger? Hvordan ser de på religionens rolle i det offentlige rum og på religionsfrihed? Har de en grundsætning, et motto, en fortælling eller noget andet, der er retningsgivende for deres virke som politiker?
Disse spørgsmål drøfter biskopperne Marianne Christiansen fra Haderslev Stift og Tine Lindhardt fra Fyens Stift, når de i dk4s nye programserie ”Søstrene Bisp på Borgen” rykker ind i Samtaleværelset på Christiansborg og møder en repræsentant fra samtlige partier i Folketinget
”Søstrene Bisp på Borgen” produceres i samarbejde med Fyens Stift og Haderslev Stift.