KulturHave – Carsten Holst

Kulturlivet forbinder vi ofte de store events og begivenheder med kendte og højtprofilerede kunstnere og kulturledere.

I denne udgave af ”KulturHave” sætter vi imidlertid fokus på en af de mindre kendte kulturaktører, der ganske vist har sat vigtige aftryk, men som altid arbejder under radaren.

I dag er han chef for Borgerservice og Biblioteker i Aarhus Kommune. Navnet er Carsten Holst, og i programmet fortæller han om sin karriere fra Kaospilot til Zentropa, om tiden som medskaber af Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje til fødselshjælper for Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.
Samtalen med Christian Have handler også om det elitære contra det folkelige, og det aftryk som kulturproduktion udenfor Hovedstaden sætter på det kunstneriske indhold.

Hvor vigtige er de store fortællinger for vores identitet og fællesskab, og hvorfor har bibliotekerne en fremtid i en digitaliseret tidsalder? Hvorfor skal den nationale kulturpolitik ses også fra provinsen, og hvorfor er nedskæringer på kunsten og kulturen en farlig vej at gå? Sådan lyder nogle af de andre spørgsmål, som Christian Have og Carsten Holst tager fat på i programmet.

I en tid med fake news, trolls, boots, kunstig intelligens, digitale platforme og services har kunsten og kulturen så egentlig en rolle at spille? Hvilke værdier står kunstnerne og kulturinstitutionerne for? Vil kulturen stadig få betydning i en stadig mere digitaliseret hverdag – for den enkelte borger, for vores trivsel og for vores dannelsesbegreb? Hvilket ansvar har den enkelte kunstner og kulturinstitution for at være en aktiv medspiller i hele samfundsudviklingen?

Det ser Christin Have nærmere på sammen med en række af Danmarks førende kunstnere, kulturledere og aktører, når de bliver inviteret ind i KulturHaven af Christian Have for i overraskende og personlige samtaler at komme med deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdiskabelse for den enkelte og samfundet.

I programrækken ”KulturHave” forsøger vi at komme et skridt videre og dybere og samtidig sætte fokus på udvalgte kunst- og kulturbegivenheder.
”KulturHave” produceres i samarbejde med Have Kommunikation.