Søstrene Bisp på Borgen – Mattias Tesfaye

Søstrene Bisp på Borgen - Mattias Tesfaye

”Religion er en privat sag”. Det er et udsagn, man ofte hører – også fra politikere som fx Danmarks tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. Socialdemokraten Mattias Tesfaye er ikke enig. Han mener tværtimod, at religion er en personlig sag. Selv er han ikke medlem af folkekirken – men han er heller ikke ateist. Hvordan det hænger sammen, bliver man klogere på i denne udgave af ”Søstrene Bisp på Borgen” hvori Tesfaye taler med biskop Tine Lindhardt om tro og politik – og ikke mindst om, og i givet fald hvor de to ting hænger sammen – eller måske støder sammen.

Mattias Tesfayes motto eller grundsætning lyder:
”If it ain’t broke dont fix it” eller ”Arbejde er kilden til alt godt”.

Hvad driver folketingspolitikerne? Hvad tror de på? Hvilke værdier ligger til grund for deres politiske handlinger? Hvordan ser de på religionens rolle i det offentlige rum og på religionsfrihed? Har de en grundsætning, et motto, en fortælling eller noget andet, der er retningsgivende for deres virke som politiker?
Disse spørgsmål drøfter biskopperne Marianne Christiansen fra Haderslev Stift og Tine Lindhardt fra Fyens Stift, når de i dk4s nye programserie ”Søstrene Bisp på Borgen” rykker ind i Samtaleværelset på Christiansborg og møder en repræsentant fra samtlige partier i Folketinget
”Søstrene Bisp på Borgen” produceres i samarbejde med Fyens Stift og Haderslev Stift.