KulturHave – Thure Lindhardt

Han betegnes som en af sin generations største skuespillere. Siden sin debut på Cafe Teatret i 1998 med forestillingen “Shopping and Fucking” har han boltret sig på teater, film og TV både herhjemme og i det store udland. Fra Hamlet på Kronborg til Sean Penn´s Into the Wild og Dan Browns filmatisering af Engle og Dæmoner på filmsiden og til TV-serier som Edderkoppen, Broen og Rejseholdet.
Gæst og hovedperson i denne udgave af ”KulturHave” er skuespiller Thure Lindhardt, som Christian Have går tæt på, især vedrørende Thure Lindhardts forhold til tro, til at tage ansvar for sig selv som kunstner og menneske og i forhold til det at portrættere og forstå ondskaben.
Men Lindhardt skal også forholde sig til, hvad det betyder ikke at være på Facebook, og hvorfor han ikke er det, lige som han bliver spurgt til, hvad teater kan i forhold til film og TV, og hvor han forventer at være på vej hen i de kommende år?

I en tid med fake news, trolls, boots, kunstig intelligens, digitale platforme og services har kunsten og kulturen så egentlig en rolle at spille? Hvilke værdier står kunstnerne og kulturinstitutionerne for? Vil kulturen stadig få betydning i en stadig mere digitaliseret hverdag – for den enkelte borger, for vores trivsel og for vores dannelsesbegreb? Hvilket ansvar har den enkelte kunstner og kulturinstitution for at være en aktiv medspiller i hele samfundsudviklingen?
Det ser Christin Have nærmere på sammen med en række af Danmarks førende kunstnere, kulturledere og aktører, når de bliver inviteret ind i KulturHaven af Christian Have for i overraskende og personlige samtaler at komme med deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdiskabelse for den enkelte og samfundet.
I programrækken ”KulturHave” forsøger vi at komme et skridt videre og dybere og samtidig sætte fokus på udvalgte kunst- og kulturbegivenheder.

”KulturHave” produceres i samarbejde med Have Kommunikation.