Ministrene fra Borgen – Sundhedsminister Ellen Trane Nørby

I programrækken “Ministrene fra Borgen” er turen til sundhedsminister Ellen Trane Nørby. Programmet handler om manglen på praktiserende læger, om at stramme op på sortbørshandlen med tobaksvarer og om både tatovører samt cannabis som medicin. Sundhedsministeriet er andet end hvide kitler. Programmet runder også den udskældte sundhedsplatform i Hovedstaden og på Sjælland, hvor man taler om at indføre nye styringssystemer på sygehusene, så en del af registreringstyranniet (måske) kommer til at høre fortiden til.

Programvært er journalisten og forfatteren Kaare R. Skou.
I programserien ”Ministrene fra Borgen” har dk4 sat samtlige 22 ministre i regeringen stævne for at få dem til at fortælle om deres politik og deres visioner. Hvad lykkedes, og hvad vil de nå at have igennem i Folketinget inden valget til næste år?
Indholdet er 55 minutter dansk politik pr. minister – lidt for politiknørder måske, men bygget op så alle kan følge med, og så vi får et indtryk af, hvor blandede forretninger, den enkelte minister i virkeligheden sidder med det politiske ansvar for.
Samtalerne styres af journalisten og forfatteren Kaare R. Skou, der har 30 års erfaring med journalistik blandt politikerne på Christiansborg. Ja, egentlig havde Kaare R. Skou trukket sig tilbage fra Borgen, men nu er han tilbage på dk4.
I løbet af programmerne vil Kaare R. Skou også – vanen tro – sammen med ministrene fortælle danmarkshistorien om, hvorfor lovene er kommet til at se ud, som de gør.