De politiske sværvægtere Fra malersvend til minister – Thorkild Simonsen

De politiske sværvægtere Fra malersvend til minister - Thorkild Simonsen

”Jeg var rødhåret og elendig til fodbold, men god til matematik og fysik. Det var ikke særligt populært – slet ikke blandt pigerne”, konstater Thorkild Simonsen tørt, da Kaare R. Skou som det første spørger ham, om det var meningen, at han skulle gå i faderens fodspor som maler. Maler blev Thorkild Simonsen – men ikke ret længe, for det var for usundt. Så blev han lærer og skoleinspektør, inden der for alvor kom gang i den politiske karriere, der gjorde Thorkild Simonsen til en af landets mest markante og respekterede politikere inden for såvel kommunalpolitik som regions- og landspolitik.

Der er skrevet tre bøger om mennesket og politikeren Thorkild Simonsen, men i denne 55 minutter lange samtale, der er optaget i Thorkild Simonsens hjem i Risskov, er der udelukkende fokus på politikeren og socialdemokraten Thorkild Simonsen, der kontant, klart og med humor både vurderer sin politiske løbebane, egne politiske beslutninger, resultater og samarbejdspartnere, men som heller ikke undlader at kommentere nutidens politik og politikere, især ikke socialdemokraterne.

Vært er Kaare R. Skou.