Ministrene fra Borgen – Børne- og socialminister Mai Mercado

Ministrene fra Borgen - Børne- og socialminister Mai Mercado

Børne- og socialminister Mai Mercado er gæst i denne udgave af ”Ministrene fra Borgen”, hvor regeringens 22 ministre på skift besøger Kaare R. Skou i studiet for at fortælle om deres politiske resultater, love der er på vej og visioner om ny lovgivning. Mai Mercado redegør for sit 1.000-dages program for truede børn. Hun forholder sig også til, at nu er under halvdelen af medarbejderne i daginstitutionerne landet over uddannet til deres arbejde. Hun bliver også sat til at forsvare bestemmelsen i regeringens ghettoplan, der tvangsindlægger børn til at være i vuggestue, og ministeren skal også forklare, hvordan alle de sociale initiativer, der før fik penge fra satspuljen, kan reddes, når satspuljen er afskaffet.
Programvært er journalisten og forfatteren Kaare R. Skou.

I programserien ”Ministrene fra Borgen” har dk4 sat samtlige 22 ministre i regeringen stævne for at få dem til at fortælle om deres politik og deres visioner. Hvad lykkedes, og hvad vil de nå at have igennem i Folketinget inden valget til næste år?
Indholdet er 55 minutter dansk politik pr. minister – lidt for politiknørder måske, men bygget op så alle kan følge med, og så vi får et indtryk af, hvor blandede forretninger, den enkelte minister i virkeligheden sidder med det politiske ansvar for.
Samtalerne styres af journalisten og forfatteren Kaare R. Skou, der har 30 års erfaring med journalistik blandt politikerne på Christiansborg. Ja, egentlig havde Kaare R. Skou trukket sig tilbage fra Borgen, men nu er han tilbage på dk4.

I løbet af programmerne vil Kaare R. Skou også – vanen tro – sammen med ministrene fortælle danmarkshistorien om, hvorfor lovene er kommet til at se ud, som de gør.