Ministrene fra Borgen – Finansminister Kristian Jensen

Ministrene fra Borgen - Finansminister Kristian Jensen

I dk4’s serie om Ministrene fra Borgen er turen kommet til finansminister Kristian Jensen. På skift har regeringens 22 ministre været i studiet for at fortælle om deres politik, og hvad der sker i deres ministerium. Finansministeren skal selvfølgelig fortælle om finansloven for 2019 og aftalen med Dansk Folkeparti, men han skal også forholde sig til om hans ministerium er blevet for stærkt og om hans ’regnedrenge’ på Stengangen i den gamle ministerbygning fra enevældens tid regner mere politisk end objektivt. Med andre ord: Kan vi stole på Kristian Jensens tal? Og så beskæftiger programmet sig med Italien, EU’s nye økonomiske problembarn. Den italienske regering søger at redde landets økonomi – EU siger, at den handler mod spillereglerne og har forkastet landets finanslov. Får italienerne en fair behandling?

Programvært er journalisten og forfatteren Kaare R. Skou.
I programserien ”Ministrene fra Borgen” har dk4 sat samtlige 22 ministre i regeringen stævne for at få dem til at fortælle om deres politik og deres visioner. Hvad lykkedes, og hvad vil de nå at have igennem i Folketinget inden valget til næste år?
Indholdet er 55 minutter dansk politik pr. minister – lidt for politiknørder måske, men bygget op så alle kan følge med, og så vi får et indtryk af, hvor blandede forretninger, den enkelte minister i virkeligheden sidder med det politiske ansvar for.
Samtalerne styres af journalisten og forfatteren Kaare R. Skou, der har 30 års erfaring med journalistik blandt politikerne på Christiansborg. Ja, egentlig havde Kaare R. Skou trukket sig tilbage fra Borgen, men nu er han tilbage på dk4.
I løbet af programmerne vil Kaare R. Skou også – vanen tro – sammen med ministrene fortælle danmarkshistorien om, hvorfor lovene er kommet til at se ud, som de gør.