Ministrene fra Borgen – Udenrigsminister Anders Samuelsen

Ministrene fra Borgen - Udenrigsminister Anders Samuelsen

I ”Ministrene fra Borgen” er vi nået til udenrigsminister Anders Samuelsen. Han bliver blandt andet spurgt til vores forhold til Saudi-Arabien. Hvad sker der egentlig i de diplomatiske kroge, når en ambassadør bliver kaldt til samtale med udenrigsministeren? Anders Samuelsen redegør også for vores forhold til Donald Trump, og der bliver også talt om problemer, der er vigtige for os alle: Danmark efter Brexit og den klemme, vi er i, med hensyn til den russiske gasledning syd om Bornholm. Anders Samuelsen bliver også spurgt, om vi er ved at få nye allierede i EU i form af Østrig og Ungarn, som i hvert fald tre ministre har stemt sammen med imod de gamle lande i EU i den seneste tid.
Programvært er journalisten og forfatteren Kaare R. Skou.

I programserien ”Ministrene fra Borgen” har dk4 sat samtlige 22 ministre i regeringen stævne for at få dem til at fortælle om deres politik og deres visioner. Hvad lykkedes, og hvad vil de nå at have igennem i Folketinget inden valget til næste år?
Indholdet er 55 minutter dansk politik pr. minister – lidt for politiknørder måske, men bygget op så alle kan følge med, og så vi får et indtryk af, hvor blandede forretninger, den enkelte minister i virkeligheden sidder med det politiske ansvar for.
Samtalerne styres af journalisten og forfatteren Kaare R. Skou, der har 30 års erfaring med journalistik blandt politikerne på Christiansborg. Ja, egentlig havde Kaare R. Skou trukket sig tilbage fra Borgen, men nu er han tilbage på dk4.

I løbet af programmerne vil Kaare R. Skou også – vanen tro – sammen med ministrene fortælle danmarkshistorien om, hvorfor lovene er kommet til at se ud, som de gør.