Ministrene fra Borgen – Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs

Ministrene fra Borgen - Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs

Gæsten i denne udgave af ”Ministrene fra Borgen” er udviklingsminister Ulla Tørnæs, der blandt andet bliver spurgt om, hvorfor der ikke længere er den samme opbakning til ulandsbistanden som tidligere. Ministeren skal også forklare, hvad regeringens prestigeprojekt, der går under betegnelsen P4G, går ud på? Meningen er at knytte forbindelse mellem de rigeste af ulandene og virksomheder i den industrialiserede verden, men hvorfor og hvordan? Ulla Tørnæs bliver også bedt om at forklare det rimelige i, at en hel del af ulandsbevillingen på finansloven faktisk blive brugt på flygtninge, der opholder sig i Danmark. I 2017 var Danmark således den største modtager af dansk ulandsbistand!
Programvært er journalisten og forfatteren Kaare R. Skou.

I programserien ”Ministrene fra Borgen” har dk4 sat samtlige 22 ministre i regeringen stævne for at få dem til at fortælle om deres politik og deres visioner. Hvad lykkedes, og hvad vil de nå at have igennem i Folketinget inden valget til næste år?
Indholdet er 55 minutter dansk politik pr. minister – lidt for politiknørder måske, men bygget op så alle kan følge med, og så vi får et indtryk af, hvor blandede forretninger, den enkelte minister i virkeligheden sidder med det politiske ansvar for.
Samtalerne styres af journalisten og forfatteren Kaare R. Skou, der har 30 års erfaring med journalistik blandt politikerne på Christiansborg. Ja, egentlig havde Kaare R. Skou trukket sig tilbage fra Borgen, men nu er han tilbage på dk4.

I løbet af programmerne vil Kaare R. Skou også – vanen tro – sammen med ministrene fortælle danmarkshistorien om, hvorfor lovene er kommet til at se ud, som de gør.