Forfatterne og Europa – Vincent F. Hendricks

I EU- og Europa-debatten er det ofte de samme eksperter, politikere, forskere, erhvervs- og organisationsfolk, journalister og lobbyister, der udtaler sig. Men det gør dk4 nu noget ved med programrækken ”Forfatterne og Europa”, hvor alle deltagere er forfattere, men også borgere i Danmark og Europa.
Hvordan ser forfatterne på udviklingen i EU og i Europa? Hvilke temaer er de optaget af – som forfattere og som borgere? Betyder det noget for dem, at de er forfattere i Danmark, eller tænker de europæisk eller globalt, når de skriver? Er det europæiske samarbejde et gode eller et onde? Hvorfor?
Men der bliver selvfølgelig også talt litteratur og bøger – både om forfatterens eget værk, men også om europæiske inspirationskilder, og så anbefaler både forfatter og vært i hvert program udvalgte bøger, som de selv er blevet inspireret af.
Gæst i dette program er forfatter, filosofiprofessor og leder af center for boblestudier Vincent F. Hendricks, der som det første bliver spurgt, om EU er en demokratisk organisation. I samtalen uddybes i øvrigt, hvad der ligger i begrebet ”bobler”, men især også om der er grund til at frygte, at fake news og hackere kan komme til at afgøre det forestående valg til Europa-Parlamentet.
Vært er Ole Knudsen.
Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.