Ministrene fra Borgen – Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen

Ministrene fra Borgen - Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen

I dk4’s nye programserie ”Ministrene fra Borgen” er gæsten i dette program transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.
Han fortæller blandt andet om en sjælden succes inden for det offentlige, nemlig Vejdirektoratets udvikling af en arbejdsmetode, der gør, at offentlige anlægsarbejder bliver færdige til tiden og til prisen. Nu står de andre ministerier i kø for at få Vejdirektoratet til at være bygherre på deres anlægsopgaver. Ministeren bliver også spurgt til klimaplanen, fx hvem der rent praktisk skal anlægge alle de ladestationer, der skal til for, at vi vil købe alle de el-biler, regeringen forestiller sig? Og hvordan går det lige med drømmen om en Kattegatbro fra Sjælland over Samsø til Jylland? På boligområdet skal Ole Birk Olesen fortælle om ghettoplanen og alle de mennesker, der mere eller mindre skal tvangsforflyttes. Er hele den plan ikke alt for firkantet?
Programvært er journalisten og forfatteren Kaare R. Skou.
I programserien ”Ministrene fra Borgen” har dk4 sat samtlige 22 ministre i regeringen stævne for at få dem til at fortælle om deres politik og deres visioner. Hvad lykkedes, og hvad vil de nå at have igennem i Folketinget inden valget til næste år?
Indholdet er 55 minutter dansk politik pr. minister – lidt for politiknørder måske, men bygget op så alle kan følge med, og så vi får et indtryk af, hvor blandede forretninger, den enkelte minister i virkeligheden sidder med det politiske ansvar for.
Samtalerne styres af journalisten og forfatteren Kaare R. Skou, der har 30 års erfaring med journalistik blandt politikerne på Christiansborg. Ja, egentlig havde Kaare R. Skou trukket sig tilbage fra Borgen, men nu er han tilbage på dk4.
I løbet af programmerne vil Kaare R. Skou også – vanen tro – sammen med ministrene fortælle danmarkshistorien om, hvorfor lovene er kommet til at se ud, som de gør.