Ministrene fra Borgen – Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg

Ministrene fra Borgen - Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg

I dk4’s nye programserie ”Ministrene fra Borgen” er gæsten i dette program udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.
Integrationsminister Inger Støjberg har indledt et parløb med Østrigs nationalkonservative regeringsparti Frihedspartiet. Ministeren bliver spurgt, om det er fornuftigt og vejen frem for Danmark i EU? Det går langt bedre med integrationen af udlændinge og flygtninge i Danmark. Hvorfor glæder ministeren sig ikke over det i stedet for stadig at indføre den ene stramning efter den anden, spørger Kaare R. Skou også. Det går især godt for pigerne – vil det i fremtiden blive til et drengeproblem, fordi pigerne ikke vil kendes ved bøvede drenge, der aldrig bliver til noget? Reglerne for at blive dansk statsborger er endnu engang gjort mere uoverkommelige – hvorfor stive regler fra et skema i stedet for at få indvandrernes naboer til at erklære, at han/hun er blevet en del af Danmark, så ham/hende vil vi godt have som statsborger. Er medborgerskab ikke det vigtigste for at blive statsborger, lyder et af de centrale spørgsmål derfor også. Men også sagen om håndtrykket bliver der spurgt til, lige som ministeren skal forholde sig til, om ikke Flygtningenævnet er blevet for snævert sammensat.
Programvært er journalisten og forfatteren Kaare R. Skou.

I programserien ”Ministrene fra Borgen” har dk4 sat samtlige 22 ministre i regeringen stævne for at få dem til at fortælle om deres politik og deres visioner. Hvad lykkedes, og hvad vil de nå at have igennem i Folketinget inden valget til næste år?
Indholdet er 55 minutter dansk politik pr. minister – lidt for politiknørder måske, men bygget op så alle kan følge med, og så vi får et indtryk af, hvor blandede forretninger, den enkelte minister i virkeligheden sidder med det politiske ansvar for.
Samtalerne styres af journalisten og forfatteren Kaare R. Skou, der har 30 års erfaring med journalistik blandt politikerne på Christiansborg. Ja, egentlig havde Kaare R. Skou trukket sig tilbage fra Borgen, men nu er han tilbage på dk4.

I løbet af programmerne vil Kaare R. Skou også – vanen tro – sammen med ministrene fortælle danmarkshistorien om, hvorfor lovene er kommet til at se ud, som de gør.