Ministrene fra Borgen – Eva Kjer Hansen

Ministrene fra Borgen - Eva Kjer Hansen

I dk4’s nye programserie ”Ministrene fra Borgen” er gæsten i dette program minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Eva Kjer Hansen (V).
Eva Kjer Hansen forholder sig blandt andet til #MeToo-bevægelsen og dens betydning for ligestillingen, og vi skal også høre om de betydelige problemer, der er med at få vores muslimske medborgere til at forstå, at det samfund, de nu lever i, som noget fundamentalt bygger på ligestilling mellem kønnene.
Som fiskeriminister vil Eva Kjer Hansen blive spurgt om de alvorlige konsekvenser, som Brexit kan få for fiskerierhvervet, om et nyt – måske kontroversielt – forslag der i sidste ende skal beskytte fiskene, og vi får historien om, hvordan kvotekongerne blev fiskeriets mangemillionærer.
Programvært er journalisten og forfatteren Kaare R. Skou.
I programserien ”Ministrene fra Borgen” har dk4 har sat samtlige 22 ministre i regeringen stævne for at få dem til at fortælle om deres politik og deres visioner. Hvad lykkedes, og hvad vil de nå at have igennem i Folketinget inden valget til næste år?
Indholdet er 55 minutter politik-politik pr. minister – lidt for nørder måske, men bygget op så alle kan følge med, og så vi får et indtryk af, hvor blandede forretninger, den enkelte minister i virkeligheden sidder med det politiske ansvar for.
Samtalerne styres af journalisten og forfatteren Kaare R. Skou, der har 30 års erfaring med journalistik blandt politikerne på Christiansborg. Ja, egentlig havde Kaare R. Skou trukket sig tilbage fra Borgen, men nu er han tilbage på dk4.
I løbet af programmerne vil Kaare R. Skou også – vanen tro – sammen med ministrene fortælle danmarkshistorien om, hvorfor lovene er kommet til at se ud, som de gør.