Stjernetræf – Mazel Klezmer Band

Stjernetræf - Mazel Klezmer Band

Stjernetræf er programmet, hvor man kan møde menneskerne bag musikken.
dk4 præsenterer mange genrer – også nogle, der gør folk nysgerrige. I Danmark huserer et varieret udbud af bands på de små spillesteder, men ikke alle får spilletid på de mere officielle kanaler. Disse bands kan man ofte finde på dk4. Men da det eneste kriterium er, at man brænder for sin musik, er det heller ingen hindring, hvis et band allerede er slået igennem.

”Mazel” er et gammelt hebraisk ord, som egentlig ikke kan oversættes direkte til dansk. Prøver man alligevel, kan man sige at ”Mazel” er et sted, hvor tingene går godt, når man er glad, velsignet og sprudlende. Det er lidt den stemning, Mazel Klezmer Band ønsker at skabe med deres musik.
Genre-betegnelsen ”Klezmer” er traditionel jødisk folkemusik, der bruges til bryllupper og livets fester, og musikken kan, som jødernes historie, være både livlig og utrolig sørgelig.
Mazel Klezmer Band har – med en smule udskiftning – eksisteret i 19 år. Deres musik spænder bredt, men tager udgangspunkt i den traditionelle Klezmer-lyd.

I studiet er Ronen Thalmay vokal, og Michael Møller spiller bas og guitar. I stjernetræf fortæller de bl.a. om deres forhold til musikken og om nogle af de spændende ting og de udfordringer, de har oplevet i bandet.