Dansk-tysk med Matlok – Annie Lander Laszig

I denne udgave af ”Dansk – tysk med Matlok” er Siegfried Matlok i Kiel, hvor han interviewer en person, som både er dansk og tysk statsborger.
Det er Annie Lander Laszig, som siden 1984 har levet i Tyskland, hvor hun også personligt har mødt den tysk-tyske historie, da hun blev gift med Reinhard, som flygtede fra Øst-til Vesttyskland 1973.
Siden 1989 har Lander Laszig boet i Kiel, og i 2016, da landet Slesvig-Holsten fyldte 70 år, fik hun i bogen ”Wir Schleswigholsteiner 70 – 70 Menschen” som en af de 70 en særlig placering, fordi du hun i 2015 som den første dansker i Slesvig-Holstein netop havde modtaget det dobbelte statsborgerskab.
Annie Lander Lazig har i en årrække været formand for Tysk-Dansk Selskab i Slesvig-Holsten og Lüneburg, og ved sin afsked blev hun udnævnt som æresformand.
I de 16 år som formand har hun afgørende bidraget til dansk-tysk forståelse, og det gør hun stadig væk bl.a. med et utal af foredrag om dansk-tysk kultur.
Annie Lander er også præst og har i 10 år fra 2003 arbejdet som ulønnet hjælpepræst ved Pauluskirken i Kiel bl.a. med dansk-tyske gudstjenester. Selv om hun officielt er ophørt ved Pauluskirken afholder hun stadig af og til gudstjenester og andre kirkelige handlinger.
I 15 år har hun regelmæssigt beklædt en usædvanlig post som krydstogtspræst på MS DEUTSCHLAND, og i 29 år har hun været foredragsholder om bord på rederiet Hapag Lloyd’s krydstogtskibe hovedsagelig på rejserne i Nordatlanten, Færøerne, Island og Grønland, som også har en særlig plads i hendes hjerte.

Og så er Annie Lander Laszig også engageret i en lang række andre aktiviteter på det dansk-tyske område, hvilket også fremgår af programmet.