Dansk-tysk med Matlok – Daniel Günther

I denne udgave af ”Dansk – tysk med Matlok” er Siegfried Matlok i Kiel, hvor han møder ministerpræsident Daniel Günther, der for godt et år ikke var særlig kendt – ikke engang i Slesvig-Holsten. Men Daniel Günther vandt overraskende valget i Slesvig-Holsten mod socialdemokraten Torsten Albig, og han er nu blevet kendt over hele Tyskland, ja, den 44-årige politiker nævnes oven i købet som en af CDU´s unge løver – også som en mulig efterfølger af CDU´s forbundskansler Angela Merkel.

Hvad sker der i CDU efter Merkel? Hvor længe skal danskerne vente på at kunne begynde på Femern-forbindelsen, og hvordan ser ministerpræsidenten på fremtidens dansk-tyske forhold forud for 100-året for Sønderjyllands Genforening med Danmark i 2020?

Sådan lyder nogle få af de temaer, Siegfried Matlok drøfter med ministerpræsident Daniel Günther i dette første omfattende interview på dansk tv med den nye ministerpræsident hos Danmarks nærmeste nabo mod syd i Slesvig-Holsten.