Søstrene Bisp på jagt efter Gud – Ib Ulbæk

”Selv ateister kan trænge til lidt Gud” – Denne tankevækkende formulering kommer fra undertitlen på en bog om tro og tvivl, som er skrevet af Ib Ulbæk. Ud over at være forfatter er Ulbæk også lektor på Københavns Universitet. Ib Ulbæk er ateist, men da han mødte en kvinde, som er kristen, begyndte han at undersøge, om der kan bygges bro mellem kristne og ateister og hvordan? Hør om det er lykkedes ham, når Ib Ulbæk er gæst hos Tine Lindhardt i denne udgave af ”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud”.
I samtalen indgår også en genstand og et citat, som gæsten har udvalgt. Ib Ulbæk har medbragt en ikon-souvenir fra Vilnius, og hans citat lyder:

”Anlangendes et Menneske, hans Dage ere som Græs; som et Blomster paa Marken, saa skal han blomstre. Naar Veiret farer over det, da er det ikke mere, og dets Sted kjender det ikke mere. Men Herrens Miskundhed er fra Evighed og indtil Evighed.
(Salmernes bog vers 15-17)
”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud” produceres i samarbejde med Haderslev Stift og Fyens Stift.