Søstrene Bisp på jagt efter Gud – Johan Fynbo

Søstrene Bisp på jagt efter Gud - Johan Fynbo

Johan Fynbo er professor, astrofysiker og ansat ved Niels Bohr Institutet. En hardcore videnskabsmand med andre ord. Johan Fynbo forsker i de tidlige galakser, det vil sige de første samlinger af stjerner, der blev dannet efter ”Big Bang”. Nogle mener, at tro og videnskab er uforenelige størrelser, men ikke professor Johan Fynbo. Han beder til Gud og tror på Gud og har Gud med i sin hverdag.
Johan Fynbo er gæst hos biskop Tine Lindhardt i denne udgave af ”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud”, og han bliver blandt andet stillet spørgsmålene, hvorfor det er vigtigt for ham at tro på Gud, og hvordan han kombinerer videnskab og tro?
I samtalen indgår også en genstand og et citat, som gæsten har udvalgt. Johan Fynbo har medbragt et kors i halskæde, og hans citat lyder:

”Herren velsigne dig og bevare dig! Herren lade sit ansigt lyse over dig og være dig nådig! Herren løfte sit ansigt mod dig og give dig fred”
(Den aronitiske velsignelse)
”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud” produceres i samarbejde med Haderslev Stift og Fyens Stift.