Søstrene Bisp, på jagt efter Gud – Lars Qvortrup

Da Lars Qvortrup var ung, hadede han konventioner og ritualer. Men samtidig sang store dele af hans generation religiøse sange. De var ganske vist revolutionære, men det kom på en måde ud på ét, siger Qvortrup i dag. Tiden erstattede konfirmation med nonfirmationer, og der blev og arrangeret studiekredse i Marx, hvor forældre før havde gået til bibelkredse.
Er man da nødt til at tro på noget for at have ritualer, eller kan man have ritualer uden tro – hvis da ritualer er nødvendige? Sådan lyder nogle af de spørgsmål biskop Marianne Christiansen drøfter med Lars Qvortrup i denne udgave af ”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud”.

I samtalen indgår også en genstand og et citat, som gæsten har udvalgt. Qvortrup har medbragt en vielsesring, og hans citat lyder:

”Jeg vidste ikke, at jeg nogensinde ville komme til at elske noget så skyfrit som dine øjne og lyset mellem os.”
Fiskeren Halldor Benjaminsson i ”Et landskab er aldrig tåbeligt” af Bergsveinn Birgisson (C&K Forlag 2017)

”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud” produceres i samarbejde med Haderslev Stift og Fyens Stift.