Georg Julin & Jeppe Søe møder Lars Muhl 2-3

Georg Julin & Jeppe Søe møder Lars Muhl 2-3

I udsendelsen taler Georg Julin og gæstevært Jeppe Søe med sangeren, forfatteren og ikke mindst privatpersonen Lars Muhl om en helt anden side af sig selv, end de fleste danskere aner. ”Sjæl i flammer” er blot en af de kendte sange som Lars Muhl har skrevet, men at hans egen sjæl skulle bringes i flammer, vidste han ikke på det tidspunkt han skrev den.

Da Lars Muhl flyttede til Læsø – efter sin deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix i 1992 med sangen Europa – blev det indledningen til et helt nyt liv med et totalt anderledes fokus. Sygdom gjorde at Lars Muhl var sengeliggende i mere end tre år, og det blev indledningen til en helt ny indsigt i denne verdens mange mysterier.

”Seeren fra Andalusien” gav Lars Muhl et nyt liv og noget at tænke over og studere. Det blev bl.a. til sproget Aramæisk, hvilket er det sprog man brugte på Jesu tid. Hele den historie og hvad den betød for Lars Muhls fremtid bliver et af de mange emner i de tre portrætudsendelser.

Som lille dreng mistede Lars tragisk sin lillesøster ved sygdom, og det ændrede totalt karakter for Lars, der ofte skulkede fra skole og i stedet søgte fred, musisk og åndelig indsigt i kirkerne i Århus på tidspunkter om dagen hvor organisterne øvede, og Lars fandt et musikalsk univers.

Med gruppen Daisy tog han på turné i Israel i 1970’erne og endte – i fængsel. Senere i sit liv skulle han blive optaget så meget af Israel og Palæstina, at han er vendt tilbage mange gange, bl.a. for at lave dokumentarfilmene: Yeshua – Lost in Translation, The Gate of Light og The Note from Heaven.

Hvad de færreste ved er, at Lars Muhl er optaget på Watkins Top 100 of The Worlds Most Influential Persons 2013.

Udsendelserne kommer ind på, for mange unaturlige, men for Lars Muhl lysende klare emner og konklusioner om livet set fra helt nye perspektiver og hans sangunivers, der gives eksempler på med hans israelske hustru Githa Ben-David.

Playlist:

  1. Intromusik ”Secret Garden ”MOVING”
  2. Lars Muhl ”Hammersmidt Odeon”
  3. Lars Muhl ”Time Has Come” (Lars Muhl & Githa Ben –David)
Næste afsnit sendes d.  15 December…