Kierkegaards Kabinet – Rane Willerslev

Kierkegaards Kabinet - Rane Willerslev

Citat: Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden (1 Kor 13,13).
Det er Paulus, der i sin lovprisning af kærligheden i 1. Korinterbrev kapitel 13 kæder tro, håb og kærlighed sammen. En sammenkædning, som Søren Kierkegaard ofte vender tilbage til. For Kierkegaard er både troen, håbet og kærligheden en umistelig del af det at være menneske. Uden troen er der ingen mening i verden, uden håbet ingen tillid til fremtiden og uden kærlighed ingen bærende relationer mellem mennesker. Men hvilken rolle spiller tro, håb og kærlighed i dag?

Det taler Pia Søltoft med Nationalmuseets direktør Rane Willerslev, der tidligere var professor i social antropologi ved Aarhus Universitet, om i denne udgave af ”Kierkegaards kabinet”.
”Kierkegaards kabinet” er en række tv-samtaler om evigt aktuelle emner med tidens vægtigste stemmer. Emnerne er de store eksistentielle spørgsmål, der aldrig går af mode, men som til enhver tid må genfremsættes og besvares på ny. Samtaleparterne er de stemmer i tiden, der gennem deres viden og gennemslagskraft kan hjælpe os til at se nye sider af det valgte emne.
Programvært er Kierkegaard-eksperten, ph.d. og sognepræst Pia Søltoft. Hvert program indledes med Pia Søltofts introduktion af Kierkegaards syn på samtalens emne og dets aktualitet i dag. Derefter går hun i dialog med dagens samtalepartner om hans, hendes og tidens tanker om det valgte emne.
I hvert program indgår også et Kierkegaard-citat.

Programrækken er optaget i biblioteket hos forlaget L & R.