Tysklands valg – Europas skæbne – Mogens Lykketoft og Matlok

Tysklands valg - Europas skæbne - Mogens Lykketoft og Matlok

I denne udgave af ”Tysklands valg – Europas skæbne” møder Siegfried Matlok et af dansk politiks helt store navne, Folketingsmedlem siden 1981, Mogens Lykketoft, som har præget socialdemokratisk og dansk politik igennem de sidste årtier.
Den fhv. partiformand har tidligere været skatteminister, og som finansminister – i øvrigt i en tid, hvor Euroen blev sat på skinner uden Danmark – skabte han et fleksibelt arbejdsmarked, som mange år senere blev et forbillede for de tyske socialdemokrater.

Fra 2000 til 2001 var Lykketoft landets udenrigsminister, hvor han bl.a. samarbejdede med den daværende tyske udenrigsminister Joschka Fischer under Tysklands hidtil sidste socialdemokratiske forbundskansler, Gerhard Schröder.

Den tidligere Folketingsformand nåede et karrieremæssigt højdepunkt i 2015, da han et år i New York var formand for de Forenede Nationers 74. generalforsamling.
Med Lykketoft taler Matlok blandt andet om Tysklands voksende betydning for Danmark og Europa i en usikker tid med Brexit og Trump, men også om den kritik, som den mangeårige finansminister har udtalt overfor kansler Merkels for stramme økonomiske politik i Europa.
Tror Lykketoft endnu på en SPD-kansler Martin Schulz til trods for, at meningsmålingerne p.t. forudsiger et stort forspring for den nuværende kansler, eller hvad er hans vurdering af situationen?

Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.