Wittrup Motel 1-2 – Fortid og fremtid

Wittrup Motel er en dramatisk historie om Danmarks nuværende ældste motel beliggende på Roskildevej i Albertslund.

I 1955, da det var hovedvej A1, fandt amerikanske Sallie Snyder frem til at det ville være et fremragende sted at bygge et motel på vej ind mod København. Sallie Snyder var udstationeret på den amerikanske ambassade som skolelærer, og havde en arv efter forældrene, men da det dengang ikke var tilladt for udlændinge at købe grund og bygge hus i landet, mødtes hun med industrifolk, lokalbeboere og fik etableret motellet. Hvorfor navnet blev Wittrup, hvad der skete med opkøb af grunde og bygninger, hvordan driften foregik på motellet, og hvor Sallie sporløst forsvandt hen – det drejer første udsendelse sig om. dk4 har, i samarbejde med antropolog og historiker Peter Sorenius, fundet frem til personer, der var direkte involveret i driften, og de giver hver deres beskrivelser om historien bag Sallie Snyder og motellet.

I anden udsendelse ser ejerne, familie Hansen, der opkøbte motellet som dødsbo, både frem i en kommende tid, men i samme moment også tilbage. Det er sket ved at have renoveret både motel og restaurant tilbage nøjagtig som i tiden omkring 1955, hvor Sallie Snyder introducerede Danmarks første Cheeseburger og Milkshake. De sidste tre års restauration og ombygning har medført en enorm interesse for stedet, der i dag fremstår som en original amerikansk enklave, hvor det strømmer ind med gæster til original ”American Food”, stævner med amerikanerbiler og 50’er-koncerter. Familier og par i alle aldre har fundet frem til en lomme af original amerikansk kultur, der stadig appellerer til den danske sjæl. Ingen har fundet sandheden om Sallie Snyders forsvinden, men Sallies ånd lever videre i bedste velgående på Wittrup Motel.