Tysklands valg – Europas skæbne – Per Øhrgaard og Matlok

Tysklands valg - Europas skæbne - Per Øhrgaard og Matlok

Udsendelsesrækken „Dansk-Tysk med Matlok“ er på grund af det tyske valg udvidet med ekstra-programmer under overskriften “Tysklands valg – Europas skæbne”.

Den 24. september er der valg i Tyskland, en vigtig afgørelse for Tyskland, men også for Danmark og Europa.
På dk4 interviewer Siegfried Matlok i denne anledning danske politikere og personer, som har et særdeles godt kendskab til Tyskland.
I denne udgave af programrækken møder Matlok en kulturpersonlighed, som mere end nogen anden kender til tysk litteratur, historie og politik.
Det er professor, dr.phil. Per Øhrgaard, som for sit værk er blevet hædret både i Tyskland og Danmark med store priser – og også med ordener fra begge lande.

Med Per Øhrgaard diskuterer Matlok blandt andet, om Øhrgaard i 2017 endnu vil dele den skepsis, ja modstand, som hans ven Günter Grass havde mod den tyske genforening i 1989. Men Matlok og Øhrgaard drøfter også opfattelsen af Tyskland som Europas hjerte, og de ser også nærmere på betegnelsen den tyske sjœl – med andre ord identiteten, som stadig giver stof til voldsom debat i Tyskland og maner til eftertanke ude i Europa – ikke kun i forbindelse med det tyske valg.
Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.