Kunstnermødet – Anders Koppel

Kunstnermødet - Anders Koppel

Hvordan beslutter man sig for, at et stykke musik skal begynde på en bestemt tone? Hvordan er det at skabe musik til en danseforestilling? Og hvordan styrer man lydene hos en trommeslager, når man skriver tonerne ned på noder?
Det vil Anders Koppel blandt andet fortælle om, når han er gæst hos Anne Middelboe i denne udgave af ”Kunstnermødet”.

Anders Koppel er en af Danmarks mest favnende komponister. Han var med til at danne bandet Savage Rose i 1967, da han bare var 20 år gammel. Og han var del af trioen Bazaar sammen med Flemming Quist Møller og Peter Bastian i 36 år.

Alle danskere har hørt musik af Anders Koppel. Han var musiker bag Anisettes ’Dear Little Mother’ i ’Dødens Triumf’. Han har hittet på musikken til filmen om ’Jungledyret Hugo.’ Men han har også skabt store klassiske værker til symfoniorkester – bl.a. en saxofonkoncert til sin søn Benjamin Koppel.
Anders Koppel skaber altså ikke kun musik ved skrivebordet. Han er også musiker og kører landet tyndt for at spille sin underfundige musik på listige steder.
Og så fylder Anders Koppel 70 år den 17. juli. dk4 tager forskud på fejringen med dette program og ønsker allerede nu stort tillykke til Anders Koppel.