Kunstnermødet – Dorte Mandrup

Hvordan bliver man så forelsket i gamle bygninger, at man beslutter sig for at tegne dem fuldstændig om? Og hvordan finder man på, hvordan en bygning skal se ud på et nøgent stykke jord?

Den udfordring tager arkitekten Dorte Mandrup på sig. Hun stiftede sit eget arkitektfirma i 1999. Det er hende, der nyindrettede den gamle hangar ude på Holmen, hvor Kunstakademiets Designskole bor i dag. Hun har skabt Børnekulturhuset Ama’r med hemmelighedsrum netop til børn.
Og hun har skabt bygninger til to af UNESCOS verdensarvsprojekter: Besøgscentret Icefjord Center midt i sneen i Grønland – med masser af træ. Og nye formidlingsbygninger til Vadehavscentret nede i marsken i Sønderjylland – med masser af tækkerør.

Men hvordan finder hun på, hvordan lyset skal falde ind i rummene? Og hvordan får hun folk til at føle sig velkomne i husene?

Det vil hun fortælle om, når hun er er gæst hos Anne Middelboe Christensen i denne udgave af ”Kunstnermødet”